Äänessä

Kuva: Antti Kokkola

Äänessä Youtube-sarjassa saamme vieraaksemme valovoimaisia ja nousevia kotimaisia artisteja.

Videosarjan tavoitteena on nostaa esille uutta suomalaista populaarimusiikkia, tuoda ilmi lauluäänen monipuolisuutta osana taiteellista kokonaisuutta ja valottaa katsojille taiteen tekemisen prosessia suunnitteluvaiheesta h-hetkeen. Jokaisessa videossa keskustelemme ensin artistien kanssa muun muassa säveltämisestä, sanoittamisesta ja taiteen tekemisen motivaattoreista. Tässä Tekeillä -osiossa katsoja pääsee kuulemaan We Love Vocalsilta myös kappaleen sovitusprosessista. Itse konsertti käsittää yhden kappaleen artistin tuotannosta. Tekemässämme sovituksessa lauluääni on keskiössä. Konserttia seuraa Jälkipuinti-osio, jossa keskustelemme muun muassa tilanteen ja kappaleen herättämistä tunteista sekä esiintymisestä. Sarjan on kuvannut, äänittänyt ja editoinut Antti Kokkola.

Tervetuloa seuraamaan Äänessä-sarjaa!

2: Aina – Sunnuntai

Äänessä-sarjan toisen jakson vieraana on valovoimainen ja taitava laulaja-lauluntekijä Aina. Keski-Suomesta lähtöisin oleva Aina yhdistelee musiikissaan r’n’b:tä, räppiä ja poppia. Hän julkaisi esikois-EP:nsä Alku vuonna 2020 ja on tullut soolouransa lisäksi tunnetuksi muun muassa yhtyeestä Toistuvat Yllätykset. Tällä hetkellä Aina valmistelee materiaalia tulevaa albumiaan varten.

1: Paul Elias – Pimeän värit

Sarjan ensimmäisessä jaksossa saamme vieraaksemme upean nousevan artistin Paul Eliaksen. Paul Elias on helsinkiläinen laulaja-lauluntekijä, jonka debyyttialbumi Luonnonvoimii (Universal Music) julkaistiin vuonna 2020. Hän on monipuolinen muusikko, joka on tunnettu soolouransa lisäksi myös yhtyeistä Satin Circus ja Joel Herttua. Tällä hetkellä artisti valmistelee toista pitkäsoittoaan, jonka toinen sinkkulohkaisu, Pimeän värit, valikoitui Äänessä-sarjamme ensimmäiseen jaksoon.

Äänessä-sarjaa ei olisi ilman näitä upeita yhteistyökumppaneita:

Vimma Company

https://www.vimmacompany.com/

La Kiva

https://lakivastore.com/

Lapinlahden Lähde

https://lapinlahdenlahde.fi/

Viimeisimmät artikkelit

29. jakso: haastattelussa Aija Puurtinen osa 1

We Love Vocals saa vieraakseen suomalaisen rytmimusiikin laulun pioneerin, laulutohtori Aija Puurtisen. Jaksossa houstit pääsevät kysymään Aijan musiikillisesta matkasta aina Juvan kanttorin pianotunneista autotallibändin solisti-basistiksi ja Euroopan kiertueista Suomen ensimmäiseksi rytmimusiikin taiteellisen tohtorintutkinnon tekijäksi. Miten koulutus on muuttunut vuosikymmenten aikana? Mitä kaikkea mahtuu Aijan pitkän uran varrelle, mitä on tulossa seuraavaksi? Luvassa inspiraatiota roppakaupalla! Tutustu […]

Lue lisää

28. jakso: Taiteellisen projektin läpivieminen

We Love Vocalsin tuoreimmassa jaksossa keskustellaan taiteellisen projektin läpiviemisestä suunnitteluvaiheesta jälkityöhön. Taiteellinen projekti voi olla tässä tapauksessa esimerkiksi julkaisu tai tapahtuma. Mitä vaiheita taiteellinen projekti pitää sisällään? Mistä hakea apurahoja? Mitä kannattaa ottaa huomioon aikataulua suunniteltaessa? Jaksossa keskustellaan projektien hallinnoinnista, onnistumisista ja haasteista. Esimerkkinä käytetään We Love Vocalsin tuoreinta Äänessä-projektia.

Lue lisää

27. jakso: Ideoita laulunkirjoitukseen

Tämänkertaisessa We Love Vocalsin jaksossa keskustellaan säveltämisestä ja sanoittamisesta. Toisille laulunkirjoitus on luonnollinen tapa kanavoida luovuutta, toiset puolestaan taistelevat pitkään päästäkseen ensimmäisten säkeiden pariin. Taustasta riippumatta, monet laulunkirjoittajat potevat joskus valkoisen paperin kammoa. Tämä jakso on omiaan katkaisemaan ”writer’s blockin” tai rohkaisemaan kuulijan askeleita kohti ensimmäistä omaa kappaletta. Jakson aikana kuulijat saavat vinkkejä laulunkirjoituksen eri […]

Lue lisää

26. jakso: Termit haltuun!

Olennaisimmat laulamiseen liittyvät termit 45 minuutissa. Luvassa terminologiaa täysin satunnaisessa järjestyksessä pehmeästä kitalaesta efekteihin ja audiokinesteettisestä kyvystä twangiin. Jos aiempien We Love Vocals – podcastin sanasto on tuntunut hankalalta, niin tämän jakson kuuntelun jälkeen termistö on hallussa.

Lue lisää

Lataa…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Follow Me

Get new content delivered directly to your inbox.