7. jakso: Musiikillisten ilmiöiden sisällyttäminen ääniharjoituksiin

Seitsemännessä jaksossa käsittelemme erilaisten musiikillisten ilmiöiden sisällyttämistä ääniharjoituksiin. Lauluharjoittelussa on toisinaan haasteena tasapainottelu äänen harjoittamisen ja musiikin opiskelun välillä. Miten liittää mahdollisimman paljon musiikkia myös ääniharjoituksiin? Jaksossa esitellään Katrin, Elinan ja Annikan suosikkitreenejä, joissa harjoitellaan äänenkäytön lisäksi mm. blueslickejä, moodeja, II-V-lickejä, guidetonelineja ja rytmiikkaa.

Jaksossa käytetyt lähteet:

 • Niemack, J. 2012. Hear It and Sing It! Exploring the Blues.
 • Niemack, J. 2004. Hear It and Sing It! Exploring Modal Jazz.
 • Stoloff, B. Scat! Vocal Improvisation Techniques.
 • Weir, M. 2001. Vocal Improvisation.
 • Tabell, M. 2005. Jazzmusiikin harmonia.
 • Tabell, M. Afroimpro-sivusto (hetkellisesti pois toiminnasta, mutta pian taas käytettävissä)
 • Drum Genious app

3 thoughts on “7. jakso: Musiikillisten ilmiöiden sisällyttäminen ääniharjoituksiin

 1. Hei ihanat naiset ja kiitos inspiroivasta jaksosta jälleen kerran! Mä ajattelin nyt rohkaistua ja laittaa yhden mun treenin tulille! Innostuin tuosta Annikan ajatuksesta, että yhdistetään harjoitus olemassa olevaan biisiin. Usein tuntuu, että vaikeatkin asiat on helpompi hahmottaa, kun ne on jotenkin tutussa ympäristössä (esim. tutun kappaleen yhteydessä). Tässä harjoituksessa on otettu fraasi Michael Jacksonin biisistä ”Baby be mine”. Fraasissa harjoitellaan laulamaan molli9-sointua ylhäältä alas, ja fraasi toistetaan aina puolikkaan ylempää. Fraasissa on myös polymetrinen sekvenssi 3 vs 4, joten halutessaan tässä voi harjoitella myös rytmiikkaa! Fraasista voi ottaa myös tekstin pois, ja tehdä esim. jaa-tavulla. Tällöin se on mm. loistava miksti-treeni, koska fraasin ambitus on laaja, ja isot hypyt saattavat olla teknisesti haastavia. Tästä linkistä pääsee tuohon treeniin, se löytyy sivulta 23 https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/126926/Lindroos_Sara.pdf?sequence=1&isAllowed=y
  🙂

  /Sara

  Liked by 1 henkilö

  1. Ihan mahtava harjoitus! 🙂 Ja ennen kaikkea huippua, että uskalsit olla ensimmäinen ja avata tämän jakamisen kulttuurin, mitä toivottiin ❤ Tuolta opparistahan löytyy vaikka mitä. Täytyypä lainata tuolta muitakin treenejä. -K

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s